Katten trimsalon Just4Cats

Katten trimsalon Just4Cats Previous item Heeft uw kat het ook zo warm?

Katten trimsalon Just4Cats

Welkom bij Just4cats katten trimsalon

Alleen katten

Just4Cats is een katten trimsalon in Nederhemert en zoals de naam al zegt worden in onze trimsalon alleen katten getrimd. Veel katten zijn geen hond gewent, als de salon dan ruikt naar hond zijn ze niet relaxed, ook het tripje naar de trimsalon is voor veel katten al spannend genoeg!
Als je kat vaker bij een katten trimsalon komt zal het steeds makkelijker gaan, ze weten immers wat er gaat gebeuren en dat ze beter in hun vel komen te zitten. Weg van de klitten en overtollige haren die ze anders allemaal oplikken.

Haarballen

Door de weerhaakjes op de kattentong kunnen ze de loszittende haren alleen maar doorslikken, hierdoor ontstaan (grote) ophopingen van haren in het spijsverterings kanaal, deze noemen we haarballen. Deze haarballen kunnen voor problemen zorgen, soms worden ze uitgespuugd, soms moeten ze operatief verwijderd worden omdat ze voor een verstopping zorgen. Daarom is een vachtverzorging geen overbodige luxe en helpt je je kat gezonder te houden.
Hoewel katten tijdens de seizoenswisseling meer verharen, doen ze dit het gehele jaar door. Dit geldt vooral voor katten die binnen leven. Voor deze katten is het verstandig ze 3 tot 4 keer te laten helpen bij de vachtverzorging.

Zelf doen

Om zelf je kat een beetje te helpen kun je het beste de vacht van je kat 1x per week door kammen. Het kan natuurlijk zijn dat je daar geen tijd voor hebt of dat je de techniek niet beheerst om je kat goed te kammen. Ik kan je tips and tricks geven tijdens de vachtbehandeling van je kat zodat je thuis de vacht goed kunt bijhouden. Ook voor het juiste gereedschap kun je bij mij terecht.

Download hier het e-book met 10 tips voor de verzorging van uw kat: Download